Site icon Новини Києва

Найбільша група Європарламенту підтримала Україну у вступі до НАТО

Найбільша політична група Європейського парламенту підтримала ініціативу України щодо вступу до НАТО та проголосувала за відповідне рішення.

Йдеться про документ, який підписали члени Європейської народної партії (ЄПН) 9 травня, повідомляє “Європейська правда”.

В документі ЄПН наголошує, що членство України в НАТО є необхідним рішенням з огляду на безпеку Європи та ті дії, яких може вжити лідер РФ Володимир Путін у своїх амбіціях взяти під контроль ще більше територій Європи.

Минулий “безпековий договір” (Будапештський меморандум) не спрацював та не запобіг російській агресії. Наразі перебування України в “сірій зоні” Європи може підштовхнути Росію до нових проявів агресії, вважають члени ЄПН.

“Запрошення для України стати членом НАТО стало б найпотужнішим сигналом для Путіна і найзапекліших імперських яструбів у Росії, щоб вони нарешті зрозуміли, що Україна більше не перебуває в межах їхньої досяжності”, – вважають у Європейській народній партії.

Найбільша політична сила парламенту Європи закликає керівництво НАТО розглянути перспективи членства України у військовому Альянсі вже на прийдешньому саміті НАТО, який відбудеться на липневій зустрічі у Вільнюсі: “ЄНП очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення до вступу в НАТО і що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якнайшвидше”, – наголошує група.



Exit mobile version