Чт. Кві 25th, 2024

Навчання українських бійців: у Литві анонсували новий пакет військової допомоги Україні

Уряд Литви готує новий пакет військової допомоги в Україні. Більшість допомоги – це підготовка українських військовослужбовців литовськими інструкторами.

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, – повідомляє пресслужба міністерства оборони Литви.

Новий пакет допомоги був анонсований під час зустрічі між міністром національної оборони Арвідасом Анушаускасом із першим заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Олександром Павлюком.
Український воєначальник приїхав до Литви, щоб поділитися досвідом, здобутим за інтеграції воєнізованих структур до Збройних сил України. Після зустрічі литовський міністр зазначив, що бойові дії в Україні допомагають винести уроки, що сприяють розвитку військових можливостей.
“Уроки, отримані в Україні, допомагають нам цілеспрямовано розвивати наші військові можливості. Ми також займаємо тверду позицію щодо підтримки України всіма можливими способами і готові новий пакет допомоги Україні”, – заявив Анушаускас.

Зазначалося, що у 2023 році у Литві планується навчити 1600 українських військовослужбовців, які пройдуть підготовку як на національному рівні, так і в рамках навчальної місії Євросоюзу та міжнародних ініціатив, таких як Interflex. Крім того, у планах Вільнюса розробити спільний з країнами Північної Європи курс навчання саперів, де українців навчатимуть розмінуванню.

Міністр також наголосив, що Литва активно готується до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Серед іншого буде розглянуто найважливіше питання щодо перспектив членства України в Альянсі.



Related Post