Чинна влада будує в Україні репресивний режим – Софія Федина прокоментувала ситуацію щодо “Прямого”.
Не можна допускати знищення телеканалу “Прямий”, як представника опозиційних ЗМІ.

Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка партії “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Я вважаю, що це є дико. І це показує, що влада знову ж таки скочується до реалій рівня Януковича, коли треба заткнути тих, хто говорить не те, що ти хочеш. На жаль, ми маємо велику частину інформаційного простору України, який контролюється відверто промосковськими силами”, – підкреслила Федина.

За її словами “Прямий” є альтернативним телеканалом. який дає змогу українцям приймати рішення щодо події в державі.

“І коли щодо інших телеканалів з того промосковського пулу немає жодних претензій або, якщо є претензії, вони гасяться майже моментально, а проти “Прямого”, і так само час від часу “П’ятий” і “Еспресо”, постійно піднімається ось ця хвиля і, на жаль, рішення “печерного суду” – це означає, що владі заважають, і влада вдається до репресивних заходів. Дуже важливо так само тут запам’ятати і врахувати для себе, що в наступному бюджеті у нас різко посилюється фінансування силовиків”, – підкреслила народна депутатка.

Вона наголосила, що такі дії прогнозують утворення в Україні репресивного режиму, яким влада буде закривати кожного хто матиме власну позицію.

“І тому сьогодні надзвичайно важливо боротися за свої права, за право голосу, за питання інформаційної безпеки, а “Прямий” в це вкладає величезний внесок, і так само важливо стояти усім телеканалам разом. Тому що неприпустимо, щоб в будь-який час опозиційні телеканали намагалися по суті знищити і зачистити”, – заявила Софія Федина.

Нагадаємо, що Печерський районний суд дозволив проведення обшуків на телеканалі Прямий. Про це нам стало відомо з власних джерел.

Крім того, Микола Княжицький заявив, що Тиск на “Прямий” є політичним переслідуванням влади незалежного медіа за його опозиційну політику під надуманим приводом.

За словами Володимира Ар’єва політика влади щодо “Прямого” нагадує часи Януковича.

Національною радою керує Офіс президента України – Костинський.

Офіс президента через ДБР та Нацраду намагається закрити “Прямий” – Костинський

Раніше Олег Корецький повідомив, що керівники Державного бюро розслідувань, зокрема перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков, давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу “Прямий” як речового доказу, внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність.

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко наголосив на неприйнятності ситуації, коли “Прямий”, який є лідером серед інформаційних телеканалів, знаходиться під ударом влади, через позицію, яку він транслює.

– prm.ua