Скандального мера Броварів Ігоря Сапожка активно захищають представники влади. І ця допомога відбувається явно не просто так.

Корупція не порок. Зважаючи на все, саме так вважає голова київського обласного осередку «Слуги народу» Андрій Мотовиловець, який є першим заступником голови президентської фракції у Верховній Раді. Справа в тому, що попри серйозні претензії до мера одного з міст-супутників Києва – Броварів – Ігоря Сапожка, представник Володимира Зеленського у столичному регіоні де-факто виступив його адвокатом.

У видання “Рупор” виявився цікавий документ – розпорядження Мотовилівця, в якому той вимагає від депутатського корпусу «Слуг народу» у Броварах у жодному разі «не порушувати питання» та не голосувати за оголошення недовіри Ігорю Сапожку.

Слуга Народу Бровари мер Ігор Сапожко

Цікаво, що при цьому він посилається на вельми ефемерні правила, розроблені колись нині опальним екс-спікером ВР Дмитром Разумковим щодо дотримання партійної етики.

Однак питання в іншому. Чому для Мотовилівця скандальний мер Броварів виявився «священною коровою», яку не можна чіпати?

Тим більше, що Ігор Сапожко – вкрай одіозний товариш. За часів Януковича на всю представляв «Партію регіонів». У 2014 році дивом сидів у своєму кріслі, хоча проти нього збиралися цілі мітинги місцевих жителів із вимогою, щоб він пішов у відставку. Не в останню чергу меру, відомому своїм «кришуванням» забудов у місті, допомогла дружба із «Батьківщиною». Саме завдяки партії Юлії Володимирівни Сапожко ставав мером надалі. А у 2019 році саме через «Батьківщину» його дружина Марина не лише стала депутатом Київської облради, а й виявилася заступником голови.

На рахунку Ігора Сапожка – десятки історій про дерибан землі у Броварах за допомогою депутата-слуги Анатолія Гунька. За даними джерела нашої рейдерської діяльності Гунька вже зацікавила людей у ​​погонах.

Власне, тандем Сапожко-Гунько призвів до того, що захищати «схемників» став Мотоволовець. Також у цій команді опинився і місцевий нардеп-мажоритарник Микола Галушко, який, до речі, за розповідями очевидців, відразу після повномасштабного нападу російських окупантів примудрився паралізувати роботу поліції Броварів, оскільки два дні поряд пив з головою Нацполу міста паном Самойленком, тим самим не даючи йому цим виконувати свої обов’язки. Тож колектив вимальовується вкрай колоритний…

Спілка «слуг» та «Батьківщини» у Київській області може виявитися досить плідною у довгостроковій перспективі. Вже в усьому ходять чутки про те, що вже створено об’єднання «слуги»-«Батьківщина» під назвою «Відродження Київщини», куди додали навіть депутатів місцевого ОПЗЖ, який нині спочив у бозі.

Всі ці політичні союзи, замішані на корупційному тесті, викликають безліч питань. А той факт, що Мотовиловець заради дружби з Сапожком пішов на пресинг своїх однопартійців, багато про що говорить…

Рупор