Чт. Кві 25th, 2024

У Міноборони закликали не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Українцям не варто обговорювати подробиці контрнаступу, щоби не заважати військовим.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

“Добре, що ніхто в пабликах не обговорював контрнаступ у Харківській області до його початку. І було повністю закрито зону бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій “, – сказала заступник міністра.

Вона підкреслила, що саме тиша тоді дозволила захисникам України виграти час та зробити свою роботу.

За її словами, тільки 3 особи в Україні мають право оприлюднити стратегічні військові плани та задуми. Це Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський, Міністр оборони Олексій Рєзніков и Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Усі інші, за словами Маляр, можуть лише цитувати.

Вона також наголосила, що не потрібно в ефірах ставити експертам питання про контрнаступ, також не варто писати блоги та пости на цю тему, не потрібно взагалі публічно обговорювати військові плани ЗСУ.

“У нас один стратегічний план – звільнити всі наші території. А деталі – це вже військова таємниця. Їх оприлюднять три вищезгадані особи, коли є таке військове завдання. Адже інформація – це теж зброя і ми їм теж воюємо”, – сказала заступник міністра.



Related Post