Учора на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили перейменування ще однієї столичної вулиці.

Відтак, пропонується перейменувати вулицю Маршала Жукова у Деснянському районі на вулицю Кубанської України. Це сприятиме відновленню історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані — Кубанську Україну. Громадське обговорення проходило з 29 травня до 29 липня 2017 року. До голосування долучилися 2079 осіб, із них 60%, тобто 1247 громадян підтримали перейменування.

Також сьогодні депутати комісії з питань культури погодили уточнення розташування вулиці Володимира Сальського. Зокрема пропонується чітко визначити її межі: від вулиці Академіка Грекова до залізничних копій. Таким чином вулиця буде розташована лише у Шевченківському районі. Це необхідно, адже наразі  вулиця Сальського переривається залізничними копіями на два самостійні відрізки, один з яких знаходиться в Подільському районі, а інший в Шевченківському. Дані відрізки не з’єднані один з одним жодним чином, адже через залізничні колії немає переїзду. Такий «розрив» вулиці призводить до суттєвих проблем і плутанини для мешканців, водіїв, комунальних та медичних служб, що завдає незручностей та шкодить інтересам мешканців.

Відповідні проекти рішень також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.