Глава МЗС України візьме участь у зустрічі G7. Ініціатива запросити Україну на зустріч міністрів країн великої сімки належить главі МЗС Канади Христі Фріланд. У цьому році Канада головує в G7.

На зустріч глав МЗС країн Великої сімки, яка розпочнеться 22 квітня у Торонто, вперше запросили Міністра закордонних справ України. Про це в понеділок, 9 квітня, повідомляє Європейська правда з посиланням на посла України в Канаді Андрія Шевченка.

Дипломат наголосив, що вперше в історії України буде присутній на повноцінному, плановому заході країн Великої сімки.

Шевченко також підтвердив, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін отримав запрошення на зустріч від своєї колеги, канадського міністра Христі Фріланд.

“Настав час серйозних, стратегічних рішень щодо України, Росії і щодо того, як розгорнути світ обличчям до миру і міжнародному порядку. Ми раді, що Україна зможе приєднатися до важкої, але критично необхідної розмови, і розраховуємо зробити цінний внесок у майбутні спільні рішення”, – повідомив посол.

Шевченко зазначив, що Україна вдячна Канаді як країні, що головує в G7, за цю ініціативу.

“Ми бачимо в цьому запрошенні загальну волю всіх наших друзів у країнах Великої сімки”, – додав дипломат.

Україна сподівається, що ця розмова буде продовжена на майбутньому саміті лідерів G7, який пройде в червні у канадському регіоні Шарлевуа, зазначив Шевченко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко розраховує на допомогу країн Великої сімки в питанні повернення Криму під суверенітет України.