Site icon Новини Києва

У Києві викладач університету знущався з тварин на заняттях

У Києві у Національному університеті біоресурсів та природокористування (НУБіП) на факультеті ветеринарної медицини викладач під час занять знущався з кролика.

Про це повідомляє Unian.net.

На цей жорстокий факт звернула увагу зоозахисна організація URSA. Вони знайшли опубліковану на сайті університету інформацію-підтвердження та фото знущань.

Як виявилося, викладач демонстрував на живому кролі механізми рефлекторної зупинки дихання під впливом аміаку на слизову оболонку (без використання анестезії).

“Ст. 26 Закону України Про захист тварин від жорстокого поводження забороняє проведення на тваринах демонстрацій у навчальних цілях, якщо вони можуть бути проведені на неживих об’єктах, зокрема демонстрації рефлекторної діяльності організму”, – зазначають захисники тварин.

Викладачем виявився Роман Бокотько. Результати його “експериментів” із тваринами викладено в офіційних публікаціях на сайті університету.

В URSA заявляють, що студенти систематично скаржилися на такі жорстокі уроки, просили припинити знущання з тварин, але у відповідь чули, що “тільки так можна навчитися”.

За словами зоозахисників, щороку понад 150 мільйонів тварин помирають у лабораторіях під час наукових експериментів та випробувань.



Exit mobile version