Site icon Новини Києва

Без суду і слідства. Рішення Президента Зеленського не відповідають його статусу та повноваженням

Зеленський Володимир Путін справа Юрченко Шеремет

Нажаль, заяви Президента України знов не відповідають ні його статусу, ні його повноваженням.

Так, гарант Конституції знов привселюдно звинуватив людину у злочині і пообіцяв, що вона буде сидіти у в’язниці. Мова про депутата від «Слуги Народу» Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві. І тут ключове слово «підозрюють», адже, окрім винесеної підозри, справа поки далі не зайшла.
Такі звинувачення Зеленський озвучив вчора на брифінгу у Львівській області, і тим у черговий раз сколихнув народ, який логічно став обурюватися, висловлюючи свої думки в соцмережах.
Так, волонтер та громадський активіст, керівник ГО «3 сотня Самооборони Майдану» Олександр Івашков відмітив, що Зеленський вже вдруге наступає на ті ж самі граблі:

«Спочатку це було по справі Шеремета, тепер у випадку Юрченка. Депутат лише отримав підозру, але Зеленський вже ставить вердикт і, відповідно, свою настанову, привселюдно заявляючи: “Обов’язково сяде в тюрьму”. Що це, як не протизаконний тиск на слідство і суд? Що це, як не президентське свавілля??»

До речі, про помилку, яку звершив Президент, коли ходив на брифінг по справі Шеремета, коли оприлюднював звинувачення, згадував і в своєму інтерв’ю Гордону колишній голова Офісу Президента Андрій Богдан. Проте, мабуть, Зеленський зі своєю командою так і не подивилися повністю це інтерв’ю, а якщо подивилися, висновки не зробили.

Той же ж Олександр Івашков зазначає, що дії президента підтверджують, що він до теперішнього часу «не розуміє, що відбувається навкруги, перебуваючи в якомусь мареві». Тобто існує в своїй реальності, що крайнє згубно для української держави.

Цікаво, що вже згаданий Андрій Богдан у своєму інтерв’ю Дмитру Гордону навів дуже чіткі приклади того стану в якому перебуває Зеленський і в якому штучно тримає президента його оточення. Для дуже багатьох слова Богдана стали доволі резонансними.

 



Exit mobile version