Site icon Новини Києва

На Обухівщині голос громади – почуто! На сесії Обухівської міськради процес приєднання села Старі Безрадичі відтерміновано

Під час сесії Обухівської міської ради відбулася незвичайна для процесу децентралізації подія. Зазвичай при створенні ОТГ міста активно приєднують села і фактично поглинають їх. Часто це викликає невдоволення з боку сіл, але їх голос не чути. А після приєднання вони взагалі не мають такого права, оскільки їх інтереси ніхто не відстоюватиме. Бо представників у депутатському корпусі ОТГ від кожного із приєднаних сіл буде або замало, або і взагалі не буде.

Але трапляються і винятки. На позаплановій сесії Обухівської міськради, місто саме вирішило відтермінувати процес приєднання села Старі Безрадичі. Адже підстав для цього було вдосталь, не останнім стало і слово місцевого жителя Віталія Нікулічева.

Віталій Нікулічев Обухів Старі Безрадичі
Віталій Нікулічев мешканець села Старі Безрадичі

Як ми можемо спостерігати – із часу впровадження реформи децентралізації по всій країні  виникало багато питань та непорозумінь  з приводу створення ОТГ. Як правило, звичайних  жителів  ніхто не слухає. Тож, як вдалося пересічному громадянину так сильно вплинути на, здавалось би незворотній, процес?

Що навіть саме місто дослухалось до думки сусідньої громади та  вирішило дати їм самим визначитися з ким вони хочуть об’єднуватися.

«Я проживаю в с.Старі Безрадичі уже близько двадцяти років. Мені не байдужа доля мого села, і не все одно в якій громаді житимуть мої діти. Це природно, що кожен із нас хоче кращого! Та не всі про це відкрито говорять.  Адже у селі кожен один одного знає і не завжди відкрито готові поставити підпис або висловлюватися публічно. Але  я впевнений, що беззаперечна більшість жителів села – це патріоти свого села, і ми хочемо жити краще  та обрати вірний шлях. Саме тому відчуваючи таку підтримку, та патріотичний настрій – я домагаюся справедливості», – прокоментував Віталій Нікулічев



Exit mobile version