Site icon Новини Києва

На Софійській площі відбувся грандіозний концерт

На Софійській площі відбувся грандіозний концерт

Вчора у самому серці столиці, на Софійській площі, відбувся грандіозний концерт за участі всесвітньо відомих українських солістів, які співають на найкращих оперних сценах світу – «Ла Скала», «Метрополітен-опера», «Ковент-Гарден», Віденської опери та багатьох інших.
В рамках проекту «В Україну повернусь» Людмила Монастирська, Ольга Безсмертна, Маріан Талаба та Зоряна Кушплер виконали фрагменти з популярних світових опер у супроводі симфонічного оркестру Національної філармонії України просто неба.

Усе це дійство влаштував головний режисер Національної опери Олександр Цимбалюк. На його думку, кожна така подія приносить оперному мистецтву все більше шанувальників.

Не дивлячись на суботню похмуру погоду, а часом і дощ, на Софійській площі зібралось чимало поціновувачів класичної музики, серед яких були навіть діти. Для глядачів комфортну посадкову зону, місця у якій мав можливість зайняти кожен, починаючи з 19.00. Проте люди приходили значно раніше, аби зайняти найкращі місця поруч зі сценою.

Програма концерту складалась з найвідоміших творів світової класики, зокрема «Вальс Маргарити» («Фауст»), «Арія Калафа» («Турандот»), «Те Деум» («Тоска»), «Хор з опери «Набукко», «Хабанера» з опери «Кармен».

Музика була чарівною, і створювала по особливому романтичну атмосферу для закоханих. Деякі навіть вальс танцювали.

“Ми з чоловіком лише раз були у театрі – на першому побаченні. Це було давно… Зараз наш час цілком та повністю займають діти, робота, побутові проблеми, тож коли ми дізналися, що до Києва приїдуть зірки світових опер, то дуже зраділи і вирішили будь-що але піти на цей концерт. Чоловік навіть потанцювати запросив”, – сміючись розповіла киянка Марія Науменко.

Вечірній Київ



Exit mobile version