Site icon Новини Києва

У дитячих садочках Білої Церкви немає хліба

Батьки маленьких білоцерківців, які відвідують дитячі садочки, почали скаржитися на те, що вихователі просять їх принести хліб для харчування малечі. Чому так сталося, пояснює начальник Управління освіти і науки БМР Юрій Петрик.

Протягом доби триває активне обговорення організації харчування у закладах дошкільної освіти міста, зокрема наявності такого продукту, як хліб.

“Щиро поділяю Вашу стурбованість і не менше від Вас обурений цією ситуацією. І хоч від моїх і ваших емоцій легше не стане, проте хочу надати громаді об’єктивну інформацію з цього приводу”, – повідомив начальник Управління освіти.

З 01 січня 2018 року хліб у заклади дошкільної освіти згідно з договором поставляли ТОВ “Білоцерківський хлібокомбінат” на суму 20% від попереднього договору, що відповідає вимогам чинного законодавства України. Водночас із цим Управлінням освіти і науки Білоцерківської міськради було оголошено тендер на поставки хліба у 2018 році. Процедура закінчилася підписанням договору 30 січня 2018 року з переможцем – тим же ТОВ “Білоцерківський хлібокомбінат”. Проте, 14 лютого 2018 року вищевказане підприємство заявило про свою ліквідацію: зміну назви, рахунків та інших реквізитів. Відповідно постачати хліб неіснуюча організація не може. Тому відразу ж 16 лютого 2018 року Управління освіти і науки оголосило новий тендер на поставку хліба. Аукціон відбувся 06 березня 2018 року. Згідно з тендерною процедурою договір із переможцем може бути укладено не раніше 23 березня 2018 року.

До 02 березня 2018 року включно хліб у заклади дошкільної освіти завозився за рахунок залишків коштів від першого договору. Керівників дитячих садочків було попереджено про цю ситуацію і наполегливо рекомендовано компенсувати нестачу хліба випічкою власного виробництва! Для цього всі необхідні ресурси в закладах є!!!

“Проте, окремі керівники обрали “легший” шлях, змушуючи батьків купувати хліб. Як керівник освітньої галузі міста, я категорично не погоджуюся з такою позицією завідувачів закладів дошкільної освіти, тому по відношенню до них будуть прийняті відповідні рішення. Щодо інших продуктів, то всі вони є у наявності в закладах освіти міста. Проблемою може бути лише те, що продукти, які швидко псуються, зокрема м’ясо, кури, молоко, сир, ковбасні вироби, завозяться невеликим порціями 1-2 рази на тиждень відповідно до заявок керівників закладів. Відсутність окремих вищевказаних продуктів 12 березня 2018 року пояснюється виключно об’єктивними причинами – тривалим терміном карантину та 4-ма вихідними днями, коли не можна було здійснювати привезення продуктів. Але вже станом на сьогодні – ще раз наголошую! – відповідно до заявок керівників закладів дошкільної освіти і графіка підвезення ці види продукції будуть у наявності. Насамкінець хочу подякувати всім за активну громадянську позицію і підкреслити, що державно-громадський контроль діє.”, – наголосив Юрій Петрик.



Exit mobile version