Site icon Новини Києва

СБУ затримала колишнього замміністра окупаційного уряду Криму

Колишній “замміністра спорту” самопроголошеної ради міністрів Криму прямував до Херсонської області, де збирався вирішувати особисті питання.

Контррозвідка Служби безпеки України у пункті пропуску “Каланчак” на адмінкордоні з окупованим Кримом затримала колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади півострова. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік з квітня 2015 року до травня 2016-го обіймав посаду заступника так званого Мінспорту Республіки Крим, а після звільнення продовжував антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення Державної програми окупаційної влади “Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим”.

“Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації “Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії”. Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України”, – повідомляють в СБУ.

Колишній чиновник планував виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань, про що стало відомо оперативникам СБУ. Чоловіка затримали під час перетину адміністративного кордону. Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві СБУ затримала колишнього “міністра” охорони здоров’я окупованого Криму.



Exit mobile version