Site icon Новини Києва

Чому треба починати ранок зі склянки води: п’ять вагомих причин

Пити воду вранці – дуже корисна звичка, яка допоможе схуднути, підтримати роботу шлунково-кишкового тракту та не тільки. Про користь склянки чистої води з ранку поговоримо детальніше.

Топ-5 причин робити це кожного дня

Очищення. Склянка води з ранку-це найкраще очищення організму. Ні для кого не секрет, що життя у техносфері сильно забруднює організм. Так, ми набули комфорту, але разом з цим і багато проблем. Під час сну тіло намагається очиститись, і склянка води, випита з ранку, є відмінним засобом для виведення токсинів з організму. Відбувається очищення внутрішніх органів, а це, у свою чергу, позитивно позначається на зовнішньому стані тіла, зокрема шкіри та волосся.

Схуднення. З вживанням води вранці відбувається очищення організму, тіло очищається від шлаків, а це прямий шлях до схуднення. Крім того, вода прискорює метаболізм (обмін речовин), що також допомагає скинути зайву вагу.

Лікування. Пити воду натще вранці корисно для лікування багатьох захворювань. Сечостатеві захворювання, астма, лейкемія, туберкульоз, коліт, головний біль мігрені, запори, проблеми зі шкірою, стенокардія, рак, хвороби нирок, артрит, синусит, менінгіт, діабет-ці та інші захворювання набагато легше перемогти, якщо випивати вранці склянку води.

Підвищення енергетики. Справді, склянка води з ранку дарує нам легкість та гарний настрій. Звичайно, відразу буде складно відчути такі ефекти, але коли ви зробите це своєю звичкою, обов’язково помітите позитивний вплив води.

Регенерація. Коли ми п’ємо воду натще, то цим стимулюємо кровоносну систему. А це означає, що процеси оновлення в нашому організмі протікають значно швидше, адже саме кров багато в чому відповідає за виведення токсинів та доставку поживних речовин до клітин. Таким чином, вода з ранку натще буде відмінним помічником для відновлення та оновлення тіла.

Як правильно пити воду? У цьому теж є свої тонкощі.

1. Це має бути саме вода, а не чай, кава чи сік. Інакше організм витрачатиме зайві сили на отримання води з тієї рідини, що ви випили.

2. Вода має бути чистою та негазованою.

3. Корисно пити теплу воду. Так, можна пити воду і кімнатної температури, просто дія теплої дещо ефективніша.

4. Вода з медом та/або лимоном має ще більшу користь у порівнянні зі звичайною водою. Але додавати мед з лимоном слід не в окріп, інакше сильно знизиться корисний ефект.

5. Дуже корисна тала вода, бо вона структурована і оптимально підходить для нашого організму.

6. Склянку води найкраще випивати відразу після пробудження. Прокинулися-випили, і тільки потім усі інші справи.

7. Сніданок повинен бути не раніше ніж через 20 хвилин після вживання води. А ще краще – хвилин через 30.



Exit mobile version