Site icon Новини Києва

П’ять продуктів, які допоможуть швидко скинути зайву вагу

Схуднення – це поступовий та достатньо складний процес, який можна прискорити створенням послідовної, здорової для кишечника дієти. Це здатне сильно покращити настрій людини та загальне самопочуття за короткий період часу. Розкажемо про топ-5 продуктів, які допоможуть вам сказати “до побачення” зайвим кг!

Цільнозернові продукти

Горіхи, насіння, крупи, бобові, рис (і не тільки) – це все нерозчинна клітковина, яка налагоджує правильну роботу кишечника та запобігає його запаленню. Окрім того, наукові дослідження показують, що дієти на основі клітковини знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та злоякісних новоутворень товстої кишки.

Листова зелень

Темна листова зелень, така як шпинат, багата на поживні речовини для схуднення і прискорення обміну речовин. Її можна додавати у будь-які салати, супи, випічку, тощо.
У листовій зелені містяться корисні для схуднення поживні речовини, такі як вітаміни К, Е та клітковина. Крім того, цей продукт містить багато заліза. Низький рівень цього елемента гальмує обмінні процеси в організмі.

Морква

Всім відома звичайна морква містить селен і бета-каротин. Невелика кількість калорій на грам у цього овоча означає, що він має низьку калорійність через великий вміст води (88%) і клітковини і мала кількість жиру. Морква зробить ваше блюдо менш калорійним, тому намагайтеся додавати її якомога частіше.

Гарбуз

Цей продукт добре допомагає вивести з організму токсини і шлаки. З нього можна робити всілякі пюре, запеканки, супи, салати, рагу і не тільки.

Цибуля (зелена і ріпчаста)

Насичує кров киснем, підсилює кровообіг, підвищує інтенсивність обміну речовин. Цибуля – чудова та смачна складова корисного раціону.

Але це ще не все

Важливо пам’ятати, що для прискорення метаболізму одного правильного харчування недостатньо. Окрім правильного раціону, дуже важливо дотримуватися правильного режиму дня: спати по 8 годин на день і лягати до півночі, а також займатися хоча б найпростішою фізичною активністю. Адже здоров’я та схуднення – це, в першу чергу, стиль життя, і не існує чарівної пігулки, яка швидко здатна вирішити проблему із зайвою вагою.



Exit mobile version