Site icon Новини Києва

На Київщині затримали військового кадровика на хабарі (ФОТО)

Вчора був затриманий військовослужбовець кадрового центру ЗСУ, який вимагав 25 000 гривень від військового за включення до миротворчої місії в Конго

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на допис речника Генеральної прокуратури Андрія Лисенко.

Затримання проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводження Управління захисту економіки у м. Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції України в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Установлено, що ця службова особа у травні 2018 року вимагала від громадянина України неправомірну вигоду в розмірі 25 000 гривень за призов на військову службу та включення його до складу підрозділів Збройних Сил України в Українському миротворчому контингенті в Демократичній Республіці Конго.

Суму неправомірної вигоди хабарник отримав двома частинами, а саме: 01.06.2018 – у розмірі 2 500 грн. та 04.06.2018 – у розмірі 22 500 грн., що задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Неправомірну вигоду у затриманого вилучено.

На даний час затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та про відсторонення останнього від займаної посади.

 



Exit mobile version