Site icon Новини Києва

Як вибрати вихровий насос

вихровий насос Pedrollo

вихровий насос Pedrollo

Вибору будь-якого насоса Pedrollo насамперед передують певні розрахунки, ґрунтуючись на яких слід ухвалювати рішення. Головними параметрами, інформація про які полегшує вибір насоса, є висота напору, продуктивність (те, скільки води передає насос за одиницю часу), потужність мотора.
Напір розрахунковий – це та висота, на яку насос в змозі подати воду, вимірюється в метрах. До того ж зауважимо, що сила напору вимірюється в барелях, атмосферах або кг на одиницю площі. Розрахунковий напір складатиметься з таких складових, як
Геодезичний напір (відстань по вертикалі від місця встановлення насоса до найбільш високо розташованого споживача). Він складається з напору вертикального і 10 % горизонтального, тобто 1м вертикального підйому дорівнює 10м руху по горизонталі.
Напір споживання (той напір, який має сформувати потрібний тиск у найвіддаленішій точці або найвищій точці споживання). Нагадаємо, для сантехніки та відповідної побутової техніки робочий тиск у межах від 1,5-3 атм., що відповідає напору від 15 до 30 м. Комфортним вважається тиск 3 атм.
Напір втрат (сумарні втрати напору по всій довжині як нагнітального, так і всмоктувального сегментів трубопроводу). Точний розрахунок сумарних втрат на всій довжині контуру з урахуванням кутових з’єднань, діаметру труб з їхньою шорсткістю та елементів запірної арматури досить складний. Тому, як правило, приймається показник у межах 20% від усієї довжини трубопроводу.
Продуктивність насоса, що підбирається, так само величина розрахункова і вибирається, виходячи з реальної витрати води в конкретних випадках. Якщо йдеться про систему поливу, то береться до уваги складність поливального контуру з урахуванням кількості точок водорозбору, типу поливу і потреби тих чи інших сільгоспкультур, які потребують поливу. Наприклад, одно-дворічні культури поливаються 2-3 рази на тиждень із розрахунком від 15-20 л на 1 м2 площі ділянки; багаторічні рослини, які ростуть у затінку, поливаються раз на тиждень і мають поливатися в межах 25-40л на 1м2. Що стосується житлового приміщення, то в розрахунок береться споживання в таких нормах:

Підсумувавши всі точки забору води, отримаємо бажану максимальну продуктивність насоса чи насосной станції Pedrollo.

Однією з унікальних особливостей вихрових насосів є те, що вони можуть нагнітати великий тиск у межах своєї міцності. Відповідно, їхній електромотор чутливий до умов роботи, коли в системі підтримується великий тиск. Тому насос вибирають, виходячи з діаграм напірно-витратних характеристик, де за основу обирають точку на кривій графіка, що розташована на середній третині кривої, або з таблиць.



Exit mobile version