Site icon Новини Києва

Резніков та Кулеба закликали надати Україні танки

FILE PHOTO: Ukrainian Defence Minister Oleksii Reznikov holds a news conference with British Defence Secretary Ben Wallace at the Ministry of Defence, amid Russia's invasion of Ukraine, in London, Britain, March 21, 2022. REUTERS/Peter Nicholls/File Photo

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони України Олексій Резніков зробили спільну заяву щодо нагальності посилення оборонних спроможностей України, зокрема, звернувшись до іноземних держав з приводу постачання танків – через приєднання до ініціативи створення міжнародної танкової коаліції на підтримку України. Звернення розміщено на сайті МЗС України.

“Однією з особливо гострих та найбільш невідкладних потреб ЗСУ сьогодні є покращення їхньої забезпеченості сучасною броньовою технікою та посилення їхніх вогневих та маневрених спроможностей за допомогою танків західних зразків, – сказано у зверненні. – Ми вітаємо сміливе і дуже своєчасне рішення Великої Британії щодо передачі Україні першого ескадрону танків Challenger 2. Але цього недостатньо для досягнення оперативних цілей. Тому ми звертаємося до держав, які мають на озброєнні танки Leopard 2, зокрема Греції, Данії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Туреччини, Фінляндії, Швеції. Ми гарантуємо, що ми використовуватимемо цю зброю відповідально і винятково для захисту територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах”.

“Ми звертаємося до всіх цих та інших держав, які мають відповідні можливості, із закликом приєднатися до ініціативи створення міжнародної танкової коаліції на підтримку України та зробити свої практичні внески до цієї ініціативи”, – наголосили у спільній заяві голови МЗС та Міноборони України.



Exit mobile version