Де відпочити біля води? Щодня ми знаходимо все більше інформації про пляжі на яких купатись або не рекомендовано, або навіть і заборонено.

Неподалік Києва, на трасі в напрямку Обухова знаходиться унікальне місце – Голубі або Блакитні озера. Звичайно, там є платні пляжі з усіма послугами, до речі, на деякі платні пляжі ви можете завітати цілою родиною включно своїх чотирилапих друзів. Але не все тільки за гроші, безкоштовне місце біля води ви зазвичай знайдете без проблем.

Блакитне озеро – або Голубі озера на трасі між Київ – Обухів
Блакитне озеро – або Голубі озера на трасі між Київ – Обухів.

Для вашої зручності, координати озера для навігатору та мапа.

Координати для навігації: 50.249177, 30.560037.

Блакитне озеро – або Голубі озера на трасі між Київ – Обухів (Координати для навігації: 50.249177, 30.560037)

В інтернеті ми знайшли відео, де один з туристів гарно описує пляжі, та саму структуру навколо Блакитних озер.

Голубе озеро с. Підгірці Обухівський район Київська область

Голубе озеро знаходиться у с. Підгірці, Обухівського району Київської області, у 25 км від м. Київ. Блакитне озеро тут з’явилося коли покинутий піщаний кар’єр заповнився водою. Відтоді прозора водойма стала окрасою селища і його новою визначною пам’яткою. Голубе озеро у Підгірцях стало одним з найкрасивіших місць за 15 хвилин їзди від Києва. Це величезна водойма з прозорою блакитною водою та облаштованими пляжами стала одним з найкращих місць для сімейного відпочинку.

На Голубому озері облаштовані три великих піщаних пляжі, один з яких безкоштовний та два платні пляжі.

Голубе озеро с. Підгірці: як дістатися?

Локація на google maps за посиланням: Голубе озеро Підгірці

Дістатися до Блакитного озера від м. Київ можна на автомобілі або громадському транспорті. Від столичного метро “Видубичи” відстань становить 24 км. Дорога займе у вас всього 15-20 хвилин. До Підгірців можна дістатися маршруткою №309 або №789. Відправляються автобуси від ст. м. “Видубичі”, зупинка на вимогу – “Підгірці”.

Безкоштовний пляж на Блакитному озері

Безкоштовний пляж має менші розміри, але місця для відпочинку там вистачає для всіх охочих. Хоч багатолюдно, але головне – це природа і чиста та прозора водичка.

На пляжі є майданчик для гри у волейбол та тарзанка, кіоски з напоями, снеками та морозивом. Є альтанки, які можливо взяти в оренду. Є й огороджена територія з лежаками, які також можна взяти в оренду разом з шезлонгом та матрацом. Пляж облаштований кабінками для переодягання і платним туалетомє

Є стоянка для автомобілів – платна поблизу, безкоштовна трохи далі.

Платні пляжі на Блакитному озері

Поруч з безкоштовним пляжем розташовані пляжні розважальні комплекси де є ресторанам, бар, кальян-бар, волейбольні та футбольні поля, тенісні корти та інші зони відпочинку. За 300 грн – 500 грн на день у вашому розпорядженні можуть бути:

  • шезлонг
  • парасолька
  • рушник
  • басейн
  • бунгало
  • волейбольний майданчик
Блакитне озеро – або Голубі озера на трасі між Київ – Обухів

Голубі озера – це природні дива існують не тільки за кордоном, але і в Україні.

Голубі озера в Україні – Олешня, Чернігівська область

Голубі озера в Україні - Олешня, Чернігівська область
Голубі озера в Україні – Олешня, Чернігівська область

Голубі озера в Україні – Щурово, Донецька область

Голубі озера в Україні - Щурово, Донецька область
Голубі озера в Україні – Щурово, Донецька область

Голубі озера в Україні – Могилівка, Вінницька область

Голубі озера в Україні - Могилівка, Вінницька область
Голубі озера в Україні – Могилівка, Вінницька область

Голубі озера в Україні – Світловодський район, Кіровоградської області

Голубі озера в Україні – Мигія, Миколаївська область

Голубі озера в Україні - Мигія, Миколаївська область
Голубі озера в Україні – Мигія, Миколаївська область

Голубі озера або блакитні озера (також відомі як голубі котловини або голубі кар’єри) – це природні або штучні водойми, які вирізаються в результаті видобутку корисних копалин, таких як пісок, гравій, глина або граніт. Коли видобуток закінчується, кар’єри зазвичай заповнюються водою і утворюють озера з особливим голубуватим або синьо-зеленим відтінком води.

Цей голубий колір води виникає через специфічну хімічну реакцію та оптичні властивості води та мінералів, які відкладаються на дні кар’єру. Зазвичай голубий колір з’являється тоді, коли у водоймі немає багато органічних речовин, які могли б викликати інші відтінки.

Ці озера здебільшого мають прозору воду, що додає їм красивий та мальовничий вигляд. Багато з них стають популярними туристичними місцями і місцями відпочинку для місцевих жителів і туристів, які приїжджають насолоджуватися природою та купанням в чистій воді.

Зазначимо, що існує кілька голубих озер по всьому світу, і кожен з них має свої унікальні особливості та природні умови. Дехто з них можуть бути заборонені для відвідувачів або знаходитися на приватних територіях, тому завжди важливо перевіряти інформацію про конкретне голубе озеро, яке вас цікавить, перед поїздкою.

Голубі озера в Україні – Олешня, Чернігівська область

Гарного відпочинку!