Чт. Кві 25th, 2024

Місто забезпечить охорону гнізд рідкісних птахів яких внесено до «Червоної книги»

Місто забезпечить охорону гнізд рідкісних птахів яких внесено до «Червоної книги»

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення охоронних зон навколо гнізд рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України.

21 вересня 2017 року столичні депутати проголосували за створення охоронних зон для птахів з “Червоної книги”, рішення підтримали 84 депутати.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення охоронних зон навколо гнізд рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України.

Через проведення санітарних та інших рубок лісів, а також розчищення зелених зон від захаращеності, страждає 122 види флори й фауни, які занесені до Червоної книги України. Також потерпають 119 видів тварин, які занесені у список другої Бернської конвенції щодо охорони дикої природи. Зокрема, тільки у Києві в небезпеці знаходиться життя 30-ти видів рідкісних птахів.

Відповідно до рішення, у столиці мають створити охоронні зони навколо місць гніздування 24-х видів рідкісних птахів. Зокрема, мова йде території, де водиться підсоколик великий, канюк звичайний, боривітер звичайний, яструб великий, малий підорлик, голуб-синяк, змієїд тощо. У визначених охоронних зонах, киянам та гостям столиці заборонятимуть будь-які дії, що можуть завдати шкоди птахам.

“Такий метод охорони рідкісних птахів давно практикується в багатьох європейських країнах. Наприклад, у Польщі така робота ведеться з 2001 року. Там було створено більше 3 тисяч охоронних зон. Це дозволило взяти під охорону популяції багатьох рідкісних видів птахів”, – зазначила співініціатор рішення, депутат Київради Олеся Пинзеник.

Джерело: прес-служба КМДА

 



Related Post