Куди піти на Івана Купали у Києві? «Сонце, повітря і вода – наші кращі друзі». Ця стара радянська приказка найкраще підходить до дня Івана Купала. Адже саме з водою і сонцем пов’язані давні купальські обряди, а проводити це свято найкраще, звичайно ж, на свіжому повітрі. Дата святкування Івана Купала у 2017 році припадає на 6–7 липня.

Афіша заходів у столиці на Івана Купала 2017.

Свято Івана Купала в 2017 році традиційно відзначають з 6 на 7 липня, це припадає на ніч з четверга на п’ятницю. Як святкують Івана Купала в Києві – читайте у нашому матеріалі.

“Парк Київська Русь”

Коли: ніч з 6 на 7 липня та у вихідні 8 та 9 липня

Де: Обухівський район, Київська область, с. Копачів

“Парк Київська Русь” на Івана Купала влаштовує народні гуляння, які триватимуть аж 3 дні: ніч з 6 на 7 липня та у вихідні 8 та 9 липня.

Відвідувачам пропонують програму за древніми звичаями, катання на конях, кінно-трюкові шоу, смачні страви та майстер-класи, відпочинок на пляжі Лісового озера. Ви навіть можете заночувати в унікальних кімнатах середньовічного антуражу.

Дівчатам пропонують навчитися техніці плетіння вінків. А запустити на воду віночки можна буде на Лісовому озері неподалік Київського Дитинця.

Дівчат навчать плести віночки

Пирогово

Коли: 6 липня з 17.00

Де: Пирогів, Київ

У Національному музеї народної архітектури та побуту України Пирогово традиційно святкують Купала 6 липня. Організатори обіцяють купальське обрядове дійство: плетіння вінків, встановлення символів свята Івана та Марени, купальського дерева “купайлиці”.

Під час святкування палитимуть купальське вогнище, запускатимуть у воду вогняні колеса та ворожитимуть на вінках. Учасників заходу чекає учасників фольк-шоу за участі молодих виконавців та українського етно-гурту “The Doox”.

“The Doox” виступить у Пирогово

Парк Феофанія

Коли: 6 липня з 17:00

Де: вул. Академіка Лєбєдєва 37

У парку Феофанія ви також зануритеся в містичне святкування з традиційними купальськими забавами.

Свято розпочнеться 6 липня з традиційних розваг: ігор, хороводів, плетіння вінків, які пізніше можна запустити на озері для ворожіння на судженого-ряджених.

З настанням сутінків у парку розведуть купальське багаття. Завершиться свято етно-дискотекою.

Етно-вечірка “В ніч на Купала”

Коли: 7 липня, 20:00

Де: Caribbean Club

Оксана Стебельська та музичний проект “Українські Барви” запрошують на етно-вечірку “В ніч на Купала”. У програмі вечора обіцяють концерт, конкурс вишиванок, модний показ колекції етнічного одягу та багато іншого.

Концерт Каті Чілі

Коли: 7 липня, 20:00

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

На свято Івана Купала представить свій концерт “Вогняна Квітка” Катя Чілі. Все відбуватиметься на свіжому повітрі на території ВДНГ.