Пт. Чер 28th, 2024

Купала в ІКСПАРК: столітні традиції оживають

Чер24,2024
Купала святкування на ІРЦ База 4.5.0

23 червня столичний актив парк ІКСПАРК став місцем, де ожила магія вікових прадавніх традицій. Святкування енергетично найсильнішого дня року — Купала зібрало понад 600 відвідувачів, де кожен міг насититись силою природи, відродити знання та мудрість наших предків та поринути у магічний світ обрядів.

Метою святкування стало знайомство киян та гостей столиці з давніми обрядовими, історичними та духовними аспектами Купала, задля збереження та поширення культурної спадщини та ідентичності українців, шанобливого ставлення до природи та людської духовності, соціальної взаємодії, яка наразі позитивно впливає на моральний стан українців і дає змогу знайти нових друзів, відволіктись від проблем та має антистресовий ефект.

Під час свята Купала були присутні традиційні для цього свята розваги. Всі охочі могли взяти участь у хороводах навколо багаття та стрибків через нього, плетіння вінків та ворожіння. Професійні майстер-класи з виготовлення персональної ляльки-мотанки та магічних свічок виявили не лише таланти учасників, а й дозволили розкрити стародавні ремесла по-новому, доторкнутись до сакральних сенсів цих процесів та спрямувати свою життєву енергію у вірному напрямку.

Пізнавальні лекції провели гостей ІКСПАРКу стежками прадавніх традицій, пояснили їхнє значення, розказали про різнобічні аспекти наймагічнішого свята Купала та допомогли пройти очищення вогнем та водою.

На конкурсі нарядів кожна українська мавка могла проявити себе, креативність та знання української міфології повною мірою. На тематичному ярмарку гості могли придбати собі товари, заряджені на успіх та виконання бажань.

Організатори заходу ІРЦ “База 4.5.0”, івент-агенція Holy Sweets та актив парк ІКСПАРК наголошують на тому, що перш за все, бажають створити умови для ментального відпочинку людей та надати підтримку тим, хто цього потребує. Та й у самих українців є запит на подібні івенти, де вони можуть отримати не лише розваги, а й нові знання, знайомитись з традиціями предків задля відновлення українського культурного коду. А завдяки партнеру Lux Botanicals, вдалось зробити безплатний вхід для 453 військових, їхніх родин, а також родин загиблих та безвісти зниклих воїнів.

Завдяки святкуванню Купала в ІКСПАРК вдалось зібрати 12 701 грн. Ці кошти у рівних частинах підуть на авто бійцям 79 ОШБр, на пікап для групи ударних БПЛА 3ї ОШБр, 2 МБ «Pnk.Group» та на адаптивний одяг Physical Level для поранених воїнів.



Related Post