Сб. Кві 27th, 2024

Греція може передати Україні сотню танків Leopard 1

Німеччина запропонувала Греції передати Україні сто грецьких танків Leopard 1A5, які зараз перебувають в експлуатації. У відповідь на танки Німеччина передасть Греції таку ж кількість модернізованих танків.

Про це повідомляє грецьке видання Flight.

При цьому Берлін зобов’язується взяти на себе оплату повного капітального ремонту техніки.

Натомість застарілих Leopard 1A5 Афіни можуть отримати модернізовані танки з італійських запасів за принципом “1 до 1”. Німеччина проведе капітальний ремонт на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці (на вибір Афін). Окрім цього, модернізовані танки будуть мати сучасні тепловізори та додаткову броню.

Німеччина вимагає від Греції, щоб передані були саме справні танки, оскільки грецькі Leopard 1A5 за понад тридцять років жодного разу не модернізували.

Leopard 1A5

Леопард 1A5 – це модернізована версія німецького танка Леопард 1. Оригінальний Леопард 1 був введений в експлуатацію в 1965 році і був одним з перших танків нового покоління, яке враховувало досвід війни в післявоєнному періоді. Леопард 1 був визнаний успішним і отримав велику кількість варіацій та модифікацій, у тому числі і Леопард 1A5.

Леопард 1A5 був випущений у 1987 році та представляв собою значну модернізацію оригінального танка.



Related Post