Сб. Кві 27th, 2024

Найбільша група Європарламенту підтримала Україну у вступі до НАТО

Тра10,2023

Найбільша політична група Європейського парламенту підтримала ініціативу України щодо вступу до НАТО та проголосувала за відповідне рішення.

Йдеться про документ, який підписали члени Європейської народної партії (ЄПН) 9 травня, повідомляє “Європейська правда”.

В документі ЄПН наголошує, що членство України в НАТО є необхідним рішенням з огляду на безпеку Європи та ті дії, яких може вжити лідер РФ Володимир Путін у своїх амбіціях взяти під контроль ще більше територій Європи.

Минулий “безпековий договір” (Будапештський меморандум) не спрацював та не запобіг російській агресії. Наразі перебування України в “сірій зоні” Європи може підштовхнути Росію до нових проявів агресії, вважають члени ЄПН.

“Запрошення для України стати членом НАТО стало б найпотужнішим сигналом для Путіна і найзапекліших імперських яструбів у Росії, щоб вони нарешті зрозуміли, що Україна більше не перебуває в межах їхньої досяжності”, – вважають у Європейській народній партії.

Найбільша політична сила парламенту Європи закликає керівництво НАТО розглянути перспективи членства України у військовому Альянсі вже на прийдешньому саміті НАТО, який відбудеться на липневій зустрічі у Вільнюсі: “ЄНП очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення до вступу в НАТО і що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якнайшвидше”, – наголошує група.



Related Post