У Романа Куриса, ряду будівельних компаній на Рівненщині, виникли нові проблеми. Мало того, що інформація про проведені їм земельних махінаціях стали надбанням громадськості, так ще і Служба безпеки України почала активно «копати» зв’язку забудовника з організованою бурштинової мафією, процвітаючої в області.

Що робити? Вихід зі становища Курис бачить в тому, щоб увійти у владу. А потім проти слідчих можна буде або задіяти адміністративний ресурс, або (якщо не допоможе) оголошувати про політичні переслідування. Зрештою, близькість до влади – кращий спосіб заховати деякі кінці в воду.

Раніше Роман Курис був відомий завдяки дерибанним схемами, здійсненим за допомогою зв’язків в Держгеокадастрі. Величезні земельні ділянки безкоштовно приватизувалися під виглядом садових товариств, а потім виявлялися в руках у забудовника. Таким чином в руках Куриса опинився цілий кар’єр площею під 50 га в Острозькому районі, близька до нього фірма «Фермерське господарство Полісся» за тією ж схемою отримала 100 га землі біля обласного центру. До речі, приватизація ряду ділянок узгоджувалася з відстороненим по суду з посади сільським головою Михайлом Олійником, так що мова може йти і про фальсифікації поданих в кадастр документів.

Так як сам Курис з такою біографією – персонаж вкрай токсичний, в бій іде його креатура.

Рівняни здивовані: що за персонаж Віктор Шакірзян, про існування якого ще пів року тому було невідомо нікому, а сьогодні його присутність в інформаційному полі міста просто зашкалює.

Багатотиражний рекламний листок «Рівне разом» зображує його таким собі суперменом, який опікується в місті буквально всім: від дитячих садків до побуту ветеранів і навіть недавно отримав орден від митрополита (про те є розповідь на цілу статтю).

Як людина скромна, Шікарзян замовчує, де ж він з такою активністю був раніше, як і про те, за чий рахунок відбувається це свято піару.

Хоча місцеве видання «Четверта влада» прямо називає цього кандидата – ставлеником Куриса на виборах мера Рівного. Те, що проблем з фінансуванням у Шакірзяна немає, можна переконатися, побачивши хоча б божевільну кількість його бордів на вулицях і «джинси» у ЗМІ.

Однак є серйозні побоювання, що одного цього може виявитися недостатньо для маловідомої в місті людини, в зв’язку з чим команда Куриса активно шукає вихід на рейтингові політичні партії на зразок «За Майбутнє», на плечах яких планує увійти до міськради.

Звичайно, той факт, що ці два підприємця зможуть профінансувати будь-які вибори, не викликає сумнівів, проте вони здатні і потопити будь-партійний проект – якщо перед виборами спливе хоч частину інформації про діяльність цього тандему. А вона вже вспливає.