Від 1 серпня 2017 року та орієнтовно до 15.09.2017, на період проведення тестування щодо організації пішохідної зони в Подільському районі міста Києва, а саме частини Контрактової площі та частини вул. Сагайдачного вносяться зміни у роботу автобусів маршрутів №№62,114,115.

Зміни у руху громадського транспорту:

Автобуси:
– рух автобусів маршруту №62 «Ботанічний сад – Контрактова пл.» організовано по трасі: від Ботанічного саду до вул. Петра Сагайдачного за постійним маршрутом, далі – вул. вул. Петра Сагайдачного – вул. Андріївська – вул. Братська – вул. Іллінська – Контрактова пл. – вул. Межигірська, у зворотному напрямку – вул. Межигірська – вул. Спаська – вул. Набережно-Хрещатицька – Боричівузвіз – Володимирськийузвіз, далі – за постійним маршрутом до Ботанічного саду;

– рух автобусів маршруту №114 «Вул. Милославська – залізничний вокзал Центральний» організовано по трасі: від вул. Милославської до вул. Набережно-Хрещатицької за постійним маршрутом, далі – вул. Набережно-Хрещатицька – Боричів узвіз – Володимирськийузвіз, далі – за постійним маршрутом до залізничного вокзалу Центральний, у зворотному напрямку від залізничного вокзалу Центральний до вул. Милославської за постійним маршрутом;

– рух автобусів маршруту №115 «Залізничний вокзал Дарниця – Контрактова пл.»
організовано по трасі: від залізничного вокзалу Дарниця до вул. Григорія Сковороди за постійним маршрутом, далі – вул. Григорія Сковороди, у зворотному напрямку – вул. Григорія Сковороди – вул. Межигірська – вул. Спаська – вул. Набережно-Хрещатицька, далі – за постійним маршрутом до залізничного вокзалу Дарниця.

Думки киян відносно пішохідної зони на Подолі не однозначні, зазвичай, невдоволені водії та постачальники крамничок, кафе та ресторанів – оскільки це їм досить ускладнить і так не легку ситуацію з під’їздом та доставкою товарів. Пішоходи здебільше висловлюються за, та називають таке рішення Європейським.

У рамках реалізації одного з етапів реконструкції Контрактової площі з 1 серпня 2017 року на території центральної частини Подільського району запрацює пілотна схема організації дорожнього руху. Таким чином, в тестовому режимі пішохідною стане зона від вулиці Сагайдачного до Андріївської вулиці.