Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час телефонних переговорів з російським диктатором володимиром путіним і Президентом України Володимиром Зеленським має намір знову запропонувати посередництво Анкари щодо переговорного процесу. Також він планує обговорити з путіним тему газового хаба. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на джерело.

“Це одна з головних тем (проєкт “газового хаба” – ред.) двостороннього порядку денного, яка перебуває під безпосереднім контролем двох лідерів. Російська сторона раніше заявила про початок практичних кроків, процес проходить за координації. У зв’язку з цим лідери також обговорюють деталі, пропозиції”, – йдеться в повідомленні.

Також Ердоган під час запланованих телефонних переговорів із путіним і Зеленським має намір знову запропонувати посередництво Анкари щодо переговорного процесу.

“У році, що настав, президент Ердоган має намір продовжити зусилля з відновлення переговорного процесу для досягнення припинення вогню. Маючи можливість вести переговори з двома сторонами, президент Туреччини має намір і далі пропонувати своє посередництво. У зв’язку з цим сьогоднішні телефонні переговори не стануть винятком”, – наголошується в повідомленні.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган сьогодні планує провести телефонні розмови з російським диктатором володимиром путіним і Президентом України Володимиром Зеленським.

У грудні Ердоган заявив, що Туреччина продовжує переговори як з росією, так і з Україною, щоб покласти край війні, яка триває майже 10 місяців.