Сб. Кві 27th, 2024

Трамп знову в суді і знову заарештований: що трапилось

Чер13,2023 #Трамп #суд #арешт
Колишній президент США Дональд Трамп прибув до будівлі федерального суду в Маямі, де його формально заарештували. Трамп виступить у суді як перший експрезидент, котрому вперше в історії США висунули федеральні звинувачення.

Про це пише CNN.

«Як очікується, Трамп визнає провину, і буде обговорення умов його досудового звільнення», — прогнозує телеканал.

Що відбувається

Колишньому президенту США Дональду Трампу дев’ятого червня висунули федеральні обвинувачення за 37 пунктами, зокрема 31 з них — у навмисному зберіганні інформації про національну оборону.

Так, на додаток Трампа звинувачують за одним пунктом у змові з метою перешкоджання правосуддю, приховуванні документа чи запису, корупційному приховуванні документа чи запису, приховуванні документа під час федерального розслідування тощо.

Колишній президент Дональд Трамп, згідно з висунутим обвинуваченням, зберігав секретні документи в різних місцях у своєму маєтку Мар-а-Лаго, зокрема «в танцювальній залі, ванній кімнаті та душі, офісному приміщенні, своїй спальні та камері зберігання».

У документі зазначено, що станом на січень 2021 року маєток у Флориді, який водночас є приватним клубом, «мав сотні членів, у ньому працювали понад 150 штатних, неповних і тимчасових працівників».

Це стало першим випадком, коли колишньому президенту висунули федеральні звинувачення.

В обвинувальному акті містяться подробиці про те, де Трамп нібито зберігав секретну інформацію та листування у своєму найближчому оточенні, які, як стверджують прокурори, показують, що Трамп намагався приховати документи, що розшукуються у федеральному розслідуванні.



Related Post