Сб. Кві 27th, 2024

Україна отримала черговий транш допомоги від Євросоюзу

Захід продовжує підтримувати Україну в її боротьбі за свободу. Тепер Україна отримала шостий транш масштабної макрофінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі півтора мільярда євро.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Твитері.

Яку допомогу надає ЄС Україні

У кінці 2022 року у Євросоюзі було погоджено пакет макрофінансової допомоги для України. Обсяг – 18 мільярдів євро. Саме з цієї суми на протязі цього, 2023 року, Україні надходять по 1,5 мільярди кожного місяця. Дана допомога розрахована на підтримку дієздатності України, яка вже майже 1.5 року перебуває у стані повномасштабної війни.

У вівторок, двадцять п’ятого липня, Україна отримала 6-тй транш.

Голова Єврокомісії заявила, що вона рішуче засуджує ракетні удари рф по українських зернових сховищах та експортній інфраструктурі та наголосила на подальшій підтримки України.

Тим часом, у Мінфіні зазначили, що кошти надаються на безпрецедентно пільгових умовах та розповіли, що від початку повномасштабної війни Євросоюз вже спрямував до України 17.7 мільярдів євро.

Термін погашення кредиту – тридцять п’ять років. Також інші платежі за обслуговування боргу та відсотки замість України компенсуватимуть країни Єврооюзу.

Зазначимо, що у Євросоюзі незабаром обговорять можливість скасування заборони на експорт зерна з України.

Також Євросоюз ухвалив рішення збільшити виробництво боєприпасів та ракет.



Related Post