Сб. Кві 27th, 2024

Війна в Україні: Іспанія надасть нову військову допомогу

Війна в УкраїніВійна в Україні
Війна в Україні продовжується, і продовжується допомога західних країн у боротьбі проти агресії рф. Так, Маргарита Роблес, Глава Міністерства оборони Іспанії, зробила анонс нового пакету військової та гуманітарної допомоги Україні.

Про це вона заявила під час п’ятнадцятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині.

В повідомленні йдеться, що вона анонсувала нові поставки гуманітарної та військової допомоги Україні, а також підкреслила прихильність Іспанії до допомоги Україні.

Також Глава Міністерства оборони Іспанії повідомила, що у 2023 році її країна планує подвоїти кількість захисників України, які будуть навчатися в Іспанії.

Вона поінформувала колег про стан поставок її країною техніки Україні, а також відзначила анонсовану передачу нових бронємашин і:

  • надувних командних суден;
  • пускових установок;
  • ракет для ППО та протикорабельної оборони;
  • різного обладнання, машин швидкої допомоги.

Однак кількість та назва техніки не уточнюється.

Зазначимо

У серпні Іспанія передала Україні госпіталь Role 2+, а тепер ця країна відправила до України велику партію медичних матеріалів.

Також розповіла Роблес і про значний прогрес у підготовці військових України в Іспанії в рамках місії EUMAM Ukraine та під координацією навчального центру Толедо.

Крім того, вона розповіла про те, що наразі в іспанських госпіталях проходять лікування 77 важкопоранених українських військових.

Урядовець зазначила, що ЗСУ завжди можуть розраховувати на постійну підтримку з боку Іспанії, поки триває війна в Україні.

Війна в Україні

Наразі триває 575-ий день повномасштабної агресивної війни рф проти України. Також триває контрнаступ Збройних сил України. Відвоювати вдалося вже 54 відсотка територій України, які були окуповані росією.



Related Post