Сб. Кві 27th, 2024

У Раді розповіли, чого очікують від Рамштайн-11

Україна очікує, що під час одинадцятої зустрічі контактної групи з питань оборони у форматі Рамштайн буде вирішено питання з отриманням систем ППО. Також є сподівання, що партнери зможуть зробити перші кроки в питанні передачі сучасних літаків.

Про це повідомляє член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федор Веніславський в ефірі телемарафону.

“Коли ми говоримо про Рамштайн, то для нас дуже важливо що ми фактично з квітня минулого року маємо послідовну підтримку з боку країн-членів НАТО та інших, які долучилися до цього формату в аспекті надання Україні необхідної допомоги”, – зазначив Веніславський.

За його словами, від цього Рамштайну в Україні очікують продовження розширення того переліку озброєння, яке ми отримаємо.

“Я думаю, що буде пріоритетом №1 – це максимально швидке отримання систем ППО, я маю на увазі такі як Patriot. Оскільки вони вже мали б на сьогодні бути в Україні, проте виникають деякі проблеми. Я думаю, що вони також будуть обговорені, щоб були усунуті будь-які перешкоди й ми отримали ці системи ППО”, – заявив Веніславський.

Він також наголосив на необхідності передачі Україні сучасної авіації, зокрема, натякаючи на такі літаки як F-16.

Те, що для України зараз дуже важливо – це мати універсальний літак, який буде здатний у багатьох випадках перевищувати можливості ворога і воювати з його повітряними цілями…Є певні очікування, що хтось зробить перший крок, що дасть змогу отримати Україні необхідне”, – додав Веніславський.

Нагадаємо, як раніше анонсували в США наступне засідання Контактної групи з оборони України відбудеться на військово-повітряній базі “Рамштайн”, яке вже стане 11-м за рахунком, заплановане на 21 квітня.



Related Post