Сб. Кві 27th, 2024

Санкції: Чемпіонат світу 2024 по водним видам спорту в Катарі пройде без росіян та білорусів

Чемпіонат світу 2024 по водним видам спорту в КатаріЧемпіонат світу 2024 по водним видам спорту в Катарі
Чемпіонат світу 2024 по водним видам спорту в Катарі
Чемпіонат світу 2024 по водним видам спорту в Катарі для росіян та білорусів виглядає саме так

Російські спортсмени відмовилися від участі у чемпіонаті світу з водних видів спорту в нейтральному статусі. Це рішення було прийнято на тлі продовження міжнародних санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну.

Міжнародна федерація водних видів спорту (World Aquatics) відсторонила російських та білоруських спортсменів від участі у міжнародних змаганнях у 2022 році. У вересні 2023 року організація повернула їх у нейтральний статус, але з низкою обмежень. Зокрема, російські спортсмени не могли виступати під прапором і гімном Росії, а також у командних змаганнях.

У чемпіонаті світу з водних видів спорту, який пройде у Досі з 2 по 18 лютого, зможуть взяти участь 2600 спортсменів із 190 країн. Росіяни могли б взяти участь у змаганнях як нейтральні спортсмени, але вони вирішили не реєструватися для участі.

Президент Української федерації вейкбордингу, засновник столичного екстрим парку “Х-Парк” Юрій Зозуля прокоментував дії міжнародних санкцій: 

Гарна новина! путіноїдів і лукашоїдів не буде на чемпіонату світу по водним видам 2024 в Катарі (з 2 по 18 лютого). Для нас це дуже важливо.
Зараз у всіх національних федераціях починається битва зі своїми міжнародними структурами за те, щоб не допускати на чемпіонати світу 2024 росіян і білорусів. В цьому році це буде особливо тяжко доводити, тому що зрадники з Міжнародного Олімпійського Комітету допустили їх, крім того росіяни платять скажені гроші федераціям щоб їх спортсмени маячили на чемпіонаті світу.
Тобто, маємо…
рекомендація НОК + гроші VS(проти) Українці з фотками зруйнованих міст і вбитих українців.
Нажаль, федераціям потрібні гроші і рекомендації НОК вони використовують як потужний аргумент. І завдяки Катару у нас з’явився ще один козир. Не знаю як там відбулося, але мабуть Катар дуже багата країна і тому рашистські кроваві гроші не спрацювали.
Вадим Гутцайт, Матвій Бідний, у нас битва ще попереду, але те що чемпіонат світу по водним видам спорту пройде без рашистів – це дуже нам дуже допоможе.
Спорт без рашистів
Вейк без рашистів.

Раніше олімпійський призер з плавання Клімент Колєсніков заявив, що не планує брати участь в Олімпійських іграх-2024. Причиною такого рішення він назвав “неприйнятні” критерії нейтралітету.

Рішення російських спортсменів не брати участь у чемпіонаті світу з водних видів спорту є черговим сигналом того, що міжнародні санкції проти Росії продовжують чинити вплив на спорт.



Related Post