Сб. Кві 27th, 2024

У Києві відкрилась фотовиставка під назвою «Доба Енді Воргола» Крістофера ВІДЕО

У Києві відкрилась фотовиставка під назвою «Доба Енді Воргола» Крістофера

Виставка Крістофера Макоса багато подорожувала Європою та Америкою, долучившись до формування культурного міфу про нью-йоркський андеграунд у світі.

На відкриття виставки завітав і автор робіт – Крістофер Макос.

Крістофер Макос (нар. 1948) – американський фотограф і художник, учень Мана Рея. Саме Макос навчив Енді Воргола фотографувати, а також познайомив його з творчістю Жана-Мішеля Баскія та Кіта Харінґа. У різний час співпрацював з такими виданнями як Interview, Rolling Stone, House & Garden, Connoisseur, New York Magazine, Esquire, Genre та People.

Роботи фотографа вперше представлено в Україні. Крістофер Макос – всесвітньо відомий американський фотограф і близький друг Енді Воргола – Крістофера Макоса.

Фотовиставка під назвою «Доба Енді Воргола» відкрилася у Фонді Ізоляція у Києві. Виставка “Крістофер Макос : Доба Енді Воргола” складається з двох частин: серія ВИДОЗМІНА показує Енді Воргола у жіночих туалетах і зачісках, піднімаючи питання кросдресінгу, рольових ігор та конструювання ідентичності; а на 17 оригінальних світлинах з Фабрики Воргола та культового нью-йоркського клубу CBGB постає ціла когорта ікон сучасного мистецтва й поп-культури.

Використовуючи свій природний хист і особисту дружбу з багатьма знаменитостями, Макосу вдалося задокументувати ці часи слави Нью-Йорка 70-х та 80-х років. Його емблематичні світлини стали джерелом натхнення та моделлю для наслідування  десяткам фотографів. І хоча ця епоха давно минула, вона й досі викликає ностальгію та зачарування як один із найбільш яскравих, експериментальних та культурно насичених періодів двадцятого століття.



Related Post