Сб. Кві 27th, 2024

Франція втричі збільшує виробництво Caesar через потреби України

CaesarCaesar

Україна підписала кілька контрактів із військовими компанії із Франції. Один такий контракт стосується додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це повідомляє французьке видання Ouest France.

Повідомляється, що в рамках угод холдинг KNDS поставить Україні ще 6 самохідних гаубиць Caesar. Також підписано контракт на забезпечення довгострокової підтримки цих САУ шляхом надання запасних частин. Ця угода стосується і запчастин на “колісні танки” AMX-10RC.

Домовленості з французькою компанією CEFA передбачають постачання восьми автомобілів-амфібій для подолання водних перешкод. А представники компанії Delair підписали контракт із Міноборони України на поставки дронів (тип дронів не уточнюється).

Також компанії Thales та Turgis & Gaillard домовилися про спільну розробку дронів з українською стороною. Крім того, CEFA поставить перші вісім роботів розмінування.

“Caesar”

Самохідні артилерійські установки – це сучасні артилерійські системи, розроблені французькою компанією Nexter Systems. Система “Caesar” включає в себе 155-міліметрову артилерійську гармату, яка встановлена на шасі автомобіля або вантажівки, забезпечуючи їй мобільність і можливість швидко пересуватися на бойовому полі.

Основні характеристики і переваги самохідних артилерійських установок “Caesar” включають в себе:

  1. Мобільність. Вони можуть швидко рухатися на дорогах і пересуватися на бойовому полі, що робить їх важливими для стрілецького бою.
  2. Ефективність. Мають дальність стрільби та точність, що дозволяє їм вразити цілі на значній відстані.
  3. Можливість стрільби на руху. Деякі версії “Caesar” дозволяють вести вогонь навіть під час руху, що робить їх більш ефективними на полі бою.
  4. Автоматизація і комп’ютеризація. Системи керування і наведення “Caesar” часто обладнані сучасною електронікою, що покращує їх точність та швидкість обслуговування.

Ці самохідні артилерійські установки використовуються різними арміями і можуть бути адаптовані для різних бойових завдань, включаючи артилерійське обстрілювання, підтримку військових операцій та інші бойові завдання.



Related Post