Сб. Кві 27th, 2024

Зеленський анонсував обговорення із іноземними лідерами нового формату коаліції

Президент України Воллодимир Зеленський анонсував обговорення із іноземними лідерами нового формату коаліції – коаліції “Петріотів”. Як зазначив Глава держави, питання обговорять у межах саміту Європейської політичної спільноти у Молдові.

“Сьогодні працюємо у Молдові. Участь у саміті Європейської політичної спільноти. Багато двосторонніх зустрічей. Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію «Петріотів». ЄС, НАТО, формула миру. Усе для захисту нашого майбутнього”, – написав Зеленський у соцмережах.

З січня розвивають різні формати надання західними партнерами військової допомоги Україні – спочатку була “танкова коаліція”, також йшлося про “морську коаліцію”. А останнім часом іде робота над “коаліцією винищувачів”, або, як її ще називають, “авіаційною коаліцією” – Україна прагне отримати західні винищувачі, з акцентом на F-16.

Вашингтон оголосив про рішення розпочати навчання українських пілотів винищувачам F-16, а також дозволити союзникам відправляти ці літаки України. Оголошення збішлося із часом приїзду Президента України Володимир Зеленського на саміт G7 у Японії і переговорів з західними лідерами, зокрема, президентом США Джо Байденом.



Related Post