Сб. Кві 27th, 2024

Зеленський анонсував великий санкційний пакет проти РФ

Тра3,2023

У вівторок, 2 травня, Президент України Володимир Зеленський зібрав військовий кабінет, а також анонсував великий санкційний пакет проти держави-агресора Російської Федерації. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

“Короткий звіт про сьогоднішній день. Перше – військовий кабінет. Це особлива робота з ключовими командувачами й тими, хто забезпечує оборону”, – розповів він.

Зеленський зазначив, що це закрита робота і її деталі не оприлюднюється. Проте, так само як і засідання ставки, військовий кабінет працює регулярно для синхронізації для найбільш важливих оборонних та активних дій.

“Друге – санкції. Провів нараду щодо посилення санкційних режимів – як наших, українських, так і спільних із партнерами. Уважно стежимо за тим, як держава-терорист намагається обходити санкції, фіксуємо кожен такий напрямок. Працюємо разом з партнерами, щоб заблокувати це. Готуємо великий санкційний пакет – рішення вже незабаром”, – зазначив Президент України.

По-третє, він наголосив, що травень і наступні місяці будуть доволі активними для України в міжнародній площині – буде багато переговорної роботи, міжнародні заходи, які посилять оборону України.

“Четверте – провів нараду з главою Уряду Шмигалем. Координація, підготовка рішень. Готуємо концептуальні безпекові рішення – для розвитку України, нашої інфраструктури як зараз, так і після війни”, – повідомив Зеленський.



Related Post