Нд. Кві 28th, 2024

Зеленський закликав Південну Корею надати Україні системи ППО

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Південна Корея надасть Україні оборонну військову техніку, таку як зенітні системи. Про це він сказав в інтерв’ю Chosun Ilbo.

Зеленський зазначив, що в Україні усвідомлюють, що існують обмеження щодо підтримки озброєнь.

“Однак я вважаю, що корейські принципи не повинні застосовуватися до оборонних систем і обладнання для захисту енергосистем (що Корея поки що не підтримує). Зенітні комплекси – це суто оборонна техніка, а не зброя. Для відбудови України має бути “щит неба”. Ми щиро сподіваємося, що Корея підтримає нас у цій сфері”, – сказав Зеленський.

“Окрім того, є система раннього попередження, яка попереджає про російські авіаудари”, – зазначив Президент, додавши, що тут також може допомогти Південна Корея.

До складу військ ППО входять з’єднання, частини та підрозділи: зенітно-ракетних військ, зенітно-артилерійських військ, радіотехнічних військ.

Раніше The Wall Street Journal повідомляло, що Південна Корея планує конфіденційно передати Україні сотні артилерійських снарядів, що дозволить посилити ефективність контрнаступу проти російських окупантів.



Related Post