Сб. Кві 27th, 2024

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд доларів: що туди увійшло

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб підтримати потреби України на полі бою та підкреслити непохитну підтримку. Як повідомили у Пентагоні, цей пакет, який включає критично важливі засоби протиповітряної оборони та боєприпаси, буде надано в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, передає УНН.

Як повідомили у Пентагоні, цей пакет підкреслює постійне зобов’язання США задовольнити нагальні потреби України шляхом надання критично важливих можливостей у короткостроковій перспективі, а також розбудови стійкої спроможності Збройних Сил України захищати свою територію та стримувати російську агресію в середньостроковій та довгостроковій перспективі.

На відміну від президентських повноважень на скорочення, які Міністерство оборони продовжувало використовувати для доставки обладнання в Україну зі складів Міністерства оборони в історичному темпі, USAI є повноваженням, згідно з яким Сполучені Штати закуповують потенціал у промисловості або партнерів, щоб потім відправити в Україну. Це оголошення є початком процесу укладання контрактів для надання додаткових пріоритетних можливостей Україні.

Можливості в цьому оголошенні на загальну суму 1,3 мільярда доларів включають:

Чотири національні передові зенітно-ракетні системи (NASAMS) і боєприпаси;
артилерійські снаряди калібру 152 мм;
обладнання для розмінування;
Ракети трубного пуску з оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW);
Phoenix Ghost і Switchblade Unmanned Aerial System (UAS);
високоточні авіаційні боєприпаси;
Засоби виявлення БПЛА та радіоелектронної боротьби;
150 бензовозів;
115 тактичних автомобілів для буксирування та перевезення техніки;
50 тактичних автомобілів для відновлення техніки;
Обладнання для безпеки портів і гаваней;
Тактичні захищені системи зв’язку;
Підтримка діяльності з навчання, технічного обслуговування та підтримки.

“Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки”, – резюмували у Пентагоні.



Related Post