Нд. Кві 28th, 2024

США та Велика Британія оголосили про нові пакети допомоги Україні

США оголосили новий пакет допомоги Україні на 1,3 млрд доларів. Про це заявив під час виступу на міжнародній Конференції з питань відновлення України (URC 2023) у Лондоні у середу державний секретар США Ентоні Блінкен.

“Зараз я хочу сказати, що з допомогою Конгресу США, ми будемо надавати новий пакет фінансової допомоги на понад 1,3 мільярда доларів”, – сказав Блінкен.

З його слів, 520 мільйонів доларів підуть на те, щоб допомогти Україні відремонтувати свою критичну енергетичну мережу.

657 мільйонів доларів – на допомогу в модернізації пунктів пропуску на кордоні України, її залізничних ліній, портів та іншої критичної інфраструктури.

Близько 100 мільйонів доларів буде спрямовано на допомогу в діджиталізації митних та інших систем України “для (їх) прискорення та зменшення корупції”, а ще 35 мільйонів доларів – на допомогу українському бізнесу через фінансування та страхування.

Велика Британія на конференції у Лондоні 21 червня оголосила про допомогу Україні на 3 млрд доларів.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про надання Україні фінансової допомоги обсягом 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років. Про це він заявив під час виступу на міжнародній Конференції з питань відновлення України (URC 2023) у Лондоні у середу.

«Уряд Британії хоче зараз підтримати Україну в подальші роки. Впродовж наступних трьох років ми надамо довгострокові гарантії на 3 млрд доларів. Ми хочемо підсилити інвестиції разом з екологічними ініціативами», – сказав Сунак.

Європейська комісія пропонує створити спеціальний інструмент фінансування, який забезпечить послідовну підтримку України на суму до 50 мільярдів євро упродовж 2024-2027 років. Цей крок підтримає зусилля Києва з підтримки макрофінансової стабільності, сприятиме відбудові та модернізації країни.



Related Post