Сб. Кві 27th, 2024

Уряд Ічкерії опрацьовує можливість створення спецтрибуналу щодо Кадирова й «Ахмата»

Лип1,2023

В уряді Ічкерії вважають, що лідер Чечні Рамзан Кадиров і його спецзагін “Ахмат” сповідують ідеологію, яка дає підстави вважати їх релігійною екстремістською сектою.

Уряд Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні розглядає можливість створення спецтрибуналу щодо чинного глави Чечні Рамзана Кадирова та створеного ним підрозділу “Ахмат”, який скоїв злочини проти людства на території України.

Про це у коментарі Укрінформу розповів член уряду Ічкерії у вигнанні Інал Шеріп.

“Ми опрацьовуємо можливість створення окремого трибуналу щодо Рамзана Кадирова і його релігійної вкрай радикальної секти “Ахмат”, — сказав він.

В уряді Ічкерії зазначають, що ідеологія, яку сповідує спецпідрозділ “Ахмат”, який бере участь у війні проти України, дає усі підстави вважати його релігійною екстремістською сектою, яка становить загрозу для народів Кавказу, Європи та України.

“Ця релігійна секта скоїла злочини проти людства в Європі. Релігійне сектантство пускає корені як у Чечні, так і на Північному Кавказі і по всьому світові. Тому створення спецтрибуналу щодо Кадирова і “Ахмата” дуже важливе не лише для Чечні та України”, — зазначив Шеріп.

За словами Інала Шеріпа, він вже представив ідею створення спецтрибуналу над Кадировим на експертному рівні в США. Також він зазначив, що тривають консультації щодо механізму створення цього трибуналу, оскільки раніше подібних спеціальних судів ще не було.

“Якщо нам вдасться створити спецтрибунал щодо Кадирова, кваліфікуючи “Ахмат” як релігійну екстремістську сектантську групу, яка становить загрозу, я впевнений, що ми зруйнуємо ту структуру, яку вони створили і яка сьогодні виправдовує вбивства українського народу”, — заявив політик.



Related Post