Сб. Кві 27th, 2024

25 січня новим очільником Української асоціації футболу, швидше за все, стане Андрій Шевченко

Андрій ШевченкоАндрій Шевченко
В усіх протоколах на посаду президента Української асоціації футболу (УАФ) висунуто кандидатуру Андрія Шевченка.

Він є володарем «Золотого м’яча»-2004, Героєм України, нагородженого відзнакою «Національна легенда України».

Як повідомляє пресслужба організації, Андрій Шевченко є єдиним кандидатом для обрання на посаду президента УАФ на позачерговому XXVI Конгресі Української асоціації футболу.

Засідання Конгресу УАФ пройде 25 січня у столичному Будинку футболу, початок заходу – о 12.00.

У 2015-2023 роках УАФ очолював Андрій Павелко.

УАФ

Українська асоціація футболу (УАФ) є національним спортивним органом, що керує футбольними справами в Україні. Вона відповідає за розвиток та організацію футбольної діяльності на території країни.

Основні функції та завдання Української асоціації футболу включають:

  1. Організація та проведення національних змагань: УАФ організовує та керує різними футбольними турнірами та чемпіонатами на різних рівнях, включаючи вищий дивізіон, кубок країни та інші.
  2. Участь в міжнародних змаганнях: УАФ є членом Федерації футболу УЄФА (УЄФА) та ФІФА (Міжнародна федерація футболу). Вона представляє Україну в міжнародних футбольних змаганнях та турнірах.
  3. Розвиток молодіжного футболу: УАФ сприяє розвитку молодіжного футболу, організовуючи турніри та програми для молодих футбольних талантів.
  4. Ліцензування та регулювання клубів: Організація встановлює стандарти та вимоги для клубів, які беруть участь у національних змаганнях, забезпечуючи їхню відповідність спортивним та адміністративним критеріям.
  5. Суддівство: УАФ забезпечує кваліфікацію та надає суддям для футбольних матчів на різних рівнях змагань.



Related Post