Сб. Кві 27th, 2024

Євробаскет-2025: Збірна України не змогла обіграти Словенію

ЄвробаскетЄвробаскет

Українці, незважаючи на вдалий початок, не змогли втримати перемогу над Словенією на стартовому матчі відбору на Євробаскет-2025.

Матч розпочався вдало для українців, які завдяки кращій реалізації дальніх кидків вийшли вперед. Словенія зуміла відігратися за три хвилини до кінця першої чверті, але українці все ж таки зберегли мінімальну перевагу – 22:21.

Друга чверть також проходила в рівній боротьбі. Українці краще грали в атаці, але Словенія трималася завдяки вдалим діям з-під щита. На перерву команди пішли з рахунком 40:39 на користь України.

Після великої перерви гра стала більш обережною. Українці втратили двох ключових гравців – Артема Пустового та Віталія Зотова, які вифолили. Словенія скористалася цим і завдяки влучним дальнім кидкам вийшла вперед.

Українці намагалися скоротити відставання, але їм не вистачило сил для перемоги. Остаточний рахунок – 87:73 на користь Словенії.

Наступний матч відбору на Євробаскет-2025 збірна України проведе 25 лютого проти Португалії.

Статистика:

Словенія: Дончич (25 очков, 7 підбирань, 7 передач), Драгич (14 очков, 5 передач), Тоби (13 очков).

Україна: Близнюк (17 очков), Михайлюк (16 очков), Лень (12 очков, 8 підбирань).

Що таке Євробаскет, нагадаємо

Євробаскет, також відомий як чемпіонат Європи з баскетболу, – це міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних з баскетболу, який проводиться раз на 4 роки під егідою ФІБА. Перший турнір відбувся в 1935 році у Швейцарії.

Чинним чемпіоном Європи є збірна Іспанії, яка здобула свою четверту перемогу на чемпіонаті 2022 року.

Формат чемпіонату змінювався декілька разів. Від простого одноколового турніру, який існував до 1939, до трирівневого турніру, а згодом отримав сучасний виддворівневий:

  • кваліфікаційний відбір
  • власне фінальний турнір

У фінальному турнірі беруть участь 24 збірні.

Євробаскет – це один із найпрестижніших баскетбольних турнірів у світі. Він є відбірковим турніром для чемпіонату світу та Олімпійських ігор.

Євробаскет-2025 буде проходити у чотирьох країнах:

  • Фінляндії
  • Ізраїлі
  • Польщі
  • Туреччині

Українська збірна з баскетболу двічі брала участь у фінальних турнірах Євробаскету (1997, 2013).



Related Post