Сб. Кві 27th, 2024

Данія вийшла у фінальний раунд Євро-2024: вона перемогла Словенію

ДаніяДанія

Сімнадцятого листопада, у п’ятницю, відбулися матчі 9-го туру кваліфікації Євро-2024. Данія вийшла у фінальний раунд.

Збірна Данії перемогла Словенію (2:1).

Переможний гол у другому таймі забив Томас Ділейні на 54-й хвилині.

Данія набрала 22 очки, далі йдуть: Словенія (19), Казахстан (18), Фінляндія (15), Північна Ірландія (6), Сан-Марино (0).

Кваліфікація Євро-2024

9-й тур, 17 листопада

Данія – Словенія – 2:1

Голи: Меле, 26, Ділейні, 54 – Янжа, 30

Євро

Чемпіонат Європи з футболу, відомий також як Євро, є щорічним турніром з футболу, в якому беруть участь національні збірні команди з країн Європейського континенту. Цей турнір включає в себе матчі, в яких команди змагаються за звання чемпіона Європи. Офіційно відомий як “UEFA European Football Championship”, його організує та проводить УЄФА (Уніон європейських футбольних асоціацій).

Основні характеристики Чемпіонату Європи:

  1. Розташування: Турнір проводиться в різних європейських країнах, і вибір хазяїна визначається за допомогою тендерного конкурсу.
  2. Учасники: Команди з Європейського континенту пройшли кваліфікаційний етап, щоб потрапити на турнір. Кількість учасників може змінюватися, але зазвичай їх бере участь 24 команди.
  3. Формат турніру: Турнір складається з групового етапу, в якому команди розподілені в групи, а потім відбуваються відбіркові матчі та плей-оф.
  4. Фінальний матч: Два найсильніших колективи зустрічаються в фіналі для визначення переможця турніру.
  5. Попередні турніри: Першим Чемпіонатом Європи був 1960 рік. З того часу турнір відбувається кожні чотири роки, з винятком 2020 року, коли його відклали на 2021 рік через пандемію COVID-19.

Чемпіонат Європи є однією з найпрестижніших та найочікуваніших футбольних подій в світі, привертаючи увагу футбольних шанувальників з усього світу.



Related Post