Музей історії міста Києва спільно з організацією Folk Ukraine презентували новий виставковий проєкт, відправною точкою якого стало встановлення копії Головної Ялинки Країни біля музею.

Ілюмінація, що використовується, заряджається від акумулятора і не приєднана до електромережі. Тому жодного навантаження на енергосистему не створюється. На цьому наголосила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенк.

У рамках виставки представлений вертеп, який став окрасою новорічної локації 2021 року, офорти Костянтина Калиновича, витинанки Наталії Корф-Іванюк, графіку Марини Ващенко, живопис Ігоря Прокоф’єва, Інни Пантелемонової, Павла Македонського, Анатолія Варварова, Тетяни Русецької, Наталії Петренко-Літвінової та Ірини Федоренко та унікальні арт-об’єкти, створені художниками на зрізах першої живої Головної Ялинки, встановленої на Софійській площі у 2014 році.

«Ми постійно наголошуємо, що Музей історії міста Києва – Твій Музей, адже прагнемо бути місцем зустрічі та, можливо, першого знайомства з історією української столиці, місцем, де поділяють любов до мистецтва класичного та сучасного, місцем, де шанують пам’ять та звісно місцем, де радіють. Цього року ми дуже хочемо, щоб Музейно-виставковий центр став місцем, де світло та тепло, де кожен зможе відчути дух Різдва та сповниться вдячності до українських захисників», – прокоментувала старт проєкту генеральна директорка Музею Діана Попова.

Виставка триватиме до 8 січня.

Графік роботи: щодня з 12:00-19:00.

Місце проведення: МВЦ «Музей історії міста Києва» вул. Богдана Хмельницького, 7.