Сб. Кві 27th, 2024

До України приїхав новий посол Франції

В Україну прибув новопризначений посол Франції на ім’я Гаель Вейсьєр. Новий посол відзначив зусилля України в боротьбі з агресією рф та вказав, що для нього щастя бути тут.

Про це він повідомив у Twitter (тепер ця соцмережа зветься X).

У своєму акаунті у X Гаель Вейсьєр написав, що його місія починається у ролі  посла. Він зазначив, що він радий, що йому довірено таку “чутливу місію” у такий складний час для України. Він підкреслив, що розуміє свою відповідальність бути послом, коли Україна протистоїть агресії рф.

Нагадаємо

В липні 2023 року попередник Вейсьєра Етьєн де Понсен оголосив, що цього літа завершує свою дипломатичну місію в Українї. Він був послом Франції протягом 4-ох років.

Що про нього відомо?

Гаель Вейсьєр – це випускник Вищої школи економічних і комерційних наук (ESSEC), відділу державної служби Паризького інституту політичних досліджень. Є ступінь з історії (Паризький IV університет), указано на сайті посольства Франції в Хорватії (у цій країні він нещодавно обіймав посаду посла).

Новий посол Франції в Україні із 2017 по 2019 рік працював у Міністерстві європейських справ і секретаріаті в справах Європи.



Related Post