Сб. Кві 27th, 2024

Екс-лідер комуністів під час окупації Київської області втік до РФ у супроводі російського спецназу

Сер11,2023 #Симоненко

Служба безпеки зібрала доказову базу на Петра Симоненка – колишнього народного депутата, керівника забороненої Комуністичної партії України, який підтримав збройну агресію РФ.

На період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва РФ щодо його “евакуації” до країни-агресора. Щоб вивезти Симоненка з його родиною із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, Кремль розпорядився відправити туди загін спецназу. Після прибуття російських спецпризначенців екс-нардеп особисто їх зустрічав, а потім “розквартирував” у власному будинку.

“З 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив “супровід” Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію Білорусі. Звідти він переїхав до РФ, де його призначили заступником голови “Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання “Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу””, – повідомили подробиці в СБУ.

За вказівкою депутата держдуми РФ Геннадія Зюганова Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики Москви.

На підставі зібраних доказів Симоненку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Як уточнили в Офісі Генпрокурора, йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу або до захоплення державної влади, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (в. 3 ст. 109 , ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу).



Related Post