Нд. Кві 28th, 2024

Країни G7 зробили спільну заяву про війну в Україні: що обіцяють

Країни G7 пообіцяли продовжувати підтримувати Україну, а також попередили про “високу ціну” тих, хто наважиться допомагати РФ у війні.

“Ми підтверджуємо наш заклик до третіх сторін припинити допомогу Росії у веденні війни або заплатити за це високу ціну. Ми посилимо нашу координацію для запобігання та реагування на постачання зброї третіми сторонами в Росію і продовжимо вживати заходів проти тих, хто матеріально підтримує РФ”, – йдеться в спільному комюніке міністрів закордонних справ країн G7 після зустрічі у японському містечку Каруїдзава.

Також міністри засудили погрози Росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі: “Будь-яке застосування хімічної, біологічної або ядерної зброї Росією матиме тяжкі наслідки”.

Як зазначив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, в комюніке також наголошується, що країни G7 блокуватимуть російські активи, поки не завершиться війна в Україні:

“Блокування й передача російських активів на відновлення України. Ось це рецепт боротьби з російським терором. Кожен у цій країні повинен відчути ціну злочинів. І це лише один із прикладів”.



Related Post