Сб. Кві 27th, 2024

Сполучені штати ввели санкції проти Білорусі за допомогу росії і депортацію українських дітей

СанкціїСанкції

Америка сьогодні, п’ятого грудня, ввела санкції проти Білорусі. Причиною цього стала її допомога країні-агресору рф у війні та участь у депортації українських дітей.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США вносить до списку санкцій одинадцять юридичних і вісім фізичних осіб.

Це посилює тиск на авторитарний режим Лукашенка за жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства Білорусі, корупційне фінансове збагачення сім’ї Лукашенка та співучасть у невиправданій війні рф проти України.

Заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом і фінансовою розвідкою Брайан Нельсон заявив, що сьогоднішні дії підтверджують зусилля Америки притягнути Лукашенка, його сім’ю і його режим до відповідальності за їхні антидемократичні дії і порушення прав людини як у Білорусі, так і в усьому світі.

Америка ввела санкції проти Дмитра Шевцова – генерального секретаря Білоруського Червоного Хреста.

З моменту початку вторгнення рф в Україну країна-агресор переправляє сотні тисяч дітей з України до рф. Білорусь була співучасником і підтримувала зусилля рф зі збору та транспортування українських дітей до Білорусі. У червні 2023 року Червоний Хрест Білорусі повідомив, що у країні перебуває понад 700 українських дітей.

Під обмеження також потрапили ВАТ “Алевкурп”, науково-виробничий холдинг точного машинобудування “Планар” і ВАТ “Керуюча компанія холдингу “Горизонт”. Вони підтримують агресію рф проти України.

Також США ввели санкції проти підприємств оборонного сектору Білорусі та осіб, які фінансують режим Лукашенка.

Санкції

Це обмежувальні заходи або покарання, які може вводити одна або декілька країн проти іншої країни, організації чи фізичних осіб. Ці заходи можуть бути призначені для впливу на політичну ситуацію, поведінку уряду, захисту прав людини або інших міжнародних питань. Санкції можуть бути економічними, фінансовими, дипломатичними, військовими або іншого характеру.

Основні види санкцій:

  1. Економічні: Включають заборони на торгівлю, інвестиції, фінансові транзакції та інші економічні заходи проти країни чи уряду.
  2. Фінансові санкції: Спрямовані на фінансову систему країни, включаючи заборону або обмеження фінансових транзакцій.
  3. Дипломатичні санкції: Можуть включати вигнання дипломатичного персоналу, припинення дипломатичних відносин або інші обмеження у сфері міжнародних відносин.
  4. Військові санкції: Включають обмеження поставок військової техніки, накладення зони ембарго на поставки зброї чи військову допомогу.
  5. Особисті санкції: Спрямовані на конкретних осіб або групи осіб, і можуть включати заморожування активів, обмеження в’їзду або інші заходи проти їхніх інтересів.

Санкції можуть бути введені у відповідь на різні дії чи політику, яка не відповідає міжнародним стандартам чи призводить до загострення міжнародних відносин. Однак важливо враховувати, що санкції мають свої обмеження та можуть мати різні наслідки для всіх сторін, включених у санкційний конфлікт.



Related Post