Нд. Кві 28th, 2024

Китай запевнив, що не продає зброю рф

Лют19,2024 #Україна #РФ #Китай
КитайКитай

Вісімнадцятого лютого 2024 року Міністерство закордонних справ країни Китай офіційно повідомило Україні, що не постачає летальну зброю до росії.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що Пекін не постачає зброю в зону конфлікту або сторонам конфлікту.

Ван І підкреслив, що Китай не використовує можливості та не продає летальну зброю в зони конфлікту або сторонам конфлікту. Він також заявив, що Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру.

Заява МЗС Китаю з’явилася на тлі зростаючої стурбованості з боку США та інших країн, що Китай може почати постачати зброю Росії.

Україна позитивно оцінила заяву МЗС Китаю. Дмитро Кулеба зазначив, що Україна цінує запевнення Китаю і сподівається на його конструктивну роль у припиненні війни.

Важливо зазначити, що Китай має тісні зв’язки з росією. Президент Китаю Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін декларують стратегічне партнерство між двома країнами.

Тому заява МЗС Китаю може бути свідченням того, що Китай не хоче ще більше загострювати відносини з США та іншими країнами.\

Позиція Китаю щодо повномасштабного вторгнення росії в Україну

Країна з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну займає офіційно нейтральну позицію. Пекін не засудив рф за вторгнення, але й не висловив підтримку діїям Москви. Китай закликав до мирного врегулювання конфлікту та висловив готовність відігравати конструктивну роль у цьому процесі.

Однак дії Китаю не завжди відповідають його заявам.

Зокрема, країна продовжує торгувати з оосією, включаючи постачання товарів, які можуть використовуватися у військових цілях.

Крім того, країна блокує прийняття резолюцій Ради Безпеки ООН, які засуджують дії росії.

Також, за деякими даними, Китай може постачати росії летальну зброю. В цілому, позиція Китаю щодо війни в Україні є неоднозначною та викликає багато питань.



Related Post