Пт. Кві 26th, 2024

Зустріч Зеленського та прем’єра Італії Мелоні: формула миру та інші домовленості

Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні у вівторок, 21 лютого, підписали спільну декларацію. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленський та Мелоні підтвердили, що підтримують непорушність кордонів та право кожної країни обирати власний шлях та механізми безпеки. Також вони зазначили, що не визнають незаконну анексію українських територій росією та вітають надання Україні статусу кандидата в ЄС.

В декларації сказано, що Італія підтримуватиме активізацію співпраці НАТО з Україною, інтеграцію України в ЄС та Північноатлантичний альянс, а також продовжить військову, оборонну, гуманітарну та технічну підтримку України. Рим також підтвердив, що готовий відіграти ключову роль у відновленні України (в тому числі через Координаційну платформу донорів).

«Італія віддана справедливому світу для України, заснованому на формулі світу, і підтверджує свою відданість активній роботі з Україною над мирним планом із десяти пунктів», — сказано в документі.

Прем’єр Італії Джорджа Мелоні, яка 21 лютого (вівторок) відвідала Україну, під час прес-конференції підкреслила, що її уряд продовжить надавати Україні всі види підтримки. Вона також заявила, що військова допомога Україні наближає мир.



Related Post